miercuri, 21 iunie 2017

Bebelușii, captivați de fețe încă din burta mamei

Uimitori sunt bebelușii, acești pui de oameni care - odată cu venirea lor pe lume - îți răstoarnă, la modul frumos, întregul univers. Sunt fascinanți, dar și fascinați de tot ceea ce descoperă în jurul lor. Și sunt curioși, se pare, încă dinainte de a se naște.


Încă din pântecele mamei, fetusul reacționează la forme care seamănă cu fețe, după cum au descoperit oamenii de știință englezi, în urma unui studiu recent, privind dezvoltarea percepției vizuale și a cogniției la copiii din pântec. Cercetătorii au proiectat lumină prin peretele uterin al unor femei însărcinate și au constatat că pruncii de 34 de săptămâni își întorc mai des capul când umbrele și formele seamănă cu o față.
Oamenii de știință au analizat reacțiile a 39 de fetuși la proiecții de lumină care semănau cu fețe normale sau răsturnate și au observat că bebelușii erau mai degrabă atrași să urmărească acele chipuri cu orientare normală. Totodată, au ajuns la concluzia că bebelușii au suficientă lumină în burta mamei astfel încât experiențele vizuale încep încă dinainte de naștere.
Deși existau de câțiva ani unele teorii similare, nu au putut fi verificate, din cauza limitării din punct de vedere al tehnologiei. Acum însă, datorită tehnicii 4D, cu ultrasunete, cercetătorii au putut să testeze și să analizeze aceste idei.
Așadar, cei mici ne surprind din nou! Nu vin pe lume chiar atât de neștiutori cum am crede, iar procesul lor de învățare nu începe odată ce au ajuns în brațele noastre. Când se întâlnesc cu noi, au deja... o parte din teme făcute.

Articol de Alma B
Sursa: sciencedaily.com

Te-ar putea interesa şi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu