vineri, 7 aprilie 2017

Semnătura... ne trădează

Semnătura e unică, la fel ca o amprentă şi reprezintă practic un cod, care - descifrat - dă indicii despre personalitatea autorului. Fiecare trăsătură a personalităţii este reprezentată în creier de un centru nervos şi fiecare dintre aceşti centri produce o mişcare musculară unică, ce se reflectă în forma pe care o dăm literelor, susţin experţii grafologi. Aceştia spun că, analizând scrisul, pot fi identificate peste 300 de trăsături de personalitate. Şi poţi fi citit şi doar din... semnătură!


O semnătură... sănătoasă, cu litere mult mai mari decât restul textului, trădează un om arogant, care încearcă să se facă remarcat. La polul opus, cei care scriu mic sunt timizi, disciplinaţi, poate modeşti, introvertiţi şi vor să rămână în umbră.
De aroganţă şi rigiditate dau dovadă şi cei care nu se semnează deloc citeţ. O semnătură dezordonată indică o persoană presată de timp, căreia îi trec prin mână foarte multe documente sau un individ căruia îi lipseşte răbdarea ori suferă de un dezechilibru emoţional. 
În schimb, scrisul înclinat spre dreapta sugerează echilibru şi constanţă. Iar când semnătura e curbată şi elegantă, persoana dă dovadă de expresivitate şi este extrovertită. În plus, nu are nevoie de... autoreclamă. Iar spaţiul mare dintre litere trădează o fire generoasă.
Cei care îşi subliniază semnătura şi linia depăşeşte lungimea scrisului sunt dornici să se facă remarcaţi. Dacă linia e scurtă şi dreaptă, respectivul este  încrezător.
Şi nu ne oprim aici. În cazul în care prima literă este foarte mare, autorul este echilibrat şi sârguincios, se bucură de succes şi este creativ. Iar dacă toate literele sunt la fel, este sociabil, extrovertit şi îşi face uşor prieteni. Semnătura ascendentă denotă ambiţie, optimism şi creativitate, pe când cea descendentă duce cu gândul la pesimism şi nehotărâre.
Când e folosit doar prenumele, personajul se bazează numai pe forţele proprii, îi place să fie independent, dar poate fi şi încăpăţânat. Când apare doar numele de familie, pentru respectivii este importantă părerea celor din jur, nu iau decizii uşor şi sunt foarte ataşaţi de rude. Iar când sunt incluse şi numele, si prenumele, este vorba despre oameni echilibraţi şi meticuloşi. 
La final... până la punct, îi amintim şi pe cei care pun punct după semnătură. Sunt oameni preocupaţi de propriile interese şi cărora le place să îşi declare autoritatea.

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu