luni, 10 aprilie 2017

Câinii preferă reggae şi soft rock

Nu vă ganditi că doar noi, oamenii, suntem selectivi atunci când vine vorba de muzică şi... armonie. Şi câinii au preferinţele lor. Şi nu sunt secrete. Dacă vreţi să îi distraţi şi să îi relaxaţi, alegeţi cu încredere genurile soft rock sau reggae, potrivit unui studiu realizat recent de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Glasgow şi de la Societatea pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale din Scoţia. Aceste stiluri muzicale provoacă schimbări pozitive în comportamentul câinilor, spun cercetătorii.


În 2015, aceeaşi instituţie a descoperit, în urma altui studiu, că şi melodiile clasice au efect calmant asupra câinilor. Un grup de câini a fost observat în tăcere timp de o săptămână, în timp ce altul s-a bucurat de acorduri clasice. În următoarea săptămână cele două grupuri au fost schimbate, iar rezultatele au arătat că nivelurile de stres ale patrupedelor aflate în adăposturi au scăzut în mod semnificativ după ce au ascultat muzică.
Pentru... bipezi, melodia care alungă stresul ar fi, spun neurologii, "Weightless", a trupei de muzică ambientală Marconi Union.

Articol de Alma B

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu