vineri, 3 martie 2017

Ce spune despre tine poziţia în care dormi

Ce mai contează în ce poziţie dormim, atâta timp cât ne odihnim şi ne relaxăm, am spune mulţi dintre noi. Oamenii de ştiinţă citesc însă printre rânduri şi atunci când vine vorba despre poziţia pe care o avem în somn şi află detalii despre tipul de personalitate, dar şi despre relaţia cu partenerul.
De exemplu, persoanele care dorm în poziţia fetus - preferată în general de femei - par dure, dar sunt sensibile. Iar cele care dorm pe partea stângă a patului sunt mai creative. Cei care aţipesc cu faţa în jos şi braţele întinse în lateral sunt, de obicei, exuberanţi, nonconformişti şi tind să nu aibă control asupra vieţii lor. Cine se odihneşte stând pe spate, cu ambele mâini pe lângă corp, este, de regulă, liniştit şi rezervat. Iar cei care stau întinşi pe o parte sunt sociabili şi curioşi.


Din punct de vedere medical, dormitul pe burtă este benefic pentru digestie, în timp ce dormitul pe spate sau pe o parte poate provoca probleme de respiraţie, cum ar fi sforăitul.
Şi distanţa dintre parteneri în timpul somnului oferă indicii interesante - arată cât de fericit este cineva în relaţie. Conform unui studiu, care a cuprins 100 de adulţi din Scoţia, majoritatea partenerilor dintr-un cuplu (42%) dorm spate în spate, iar 31% în aceeaşi direcţie. Doar 4% dintre cei intervievaţi au spus că se aşează în pat faţă în faţă. Extrovertiţii tind să stea mai apropiaţi, iar 86% dintre cei care păstrează o distanţă de doar 2 cm unul de celălalt au declarat că sunt fericiţi. În schimb, cei între care rămân 76 cm distanţă sunt nemulţumiţi în relaţia lor de cuplu.
Un alt studiu, care a inclus 300 de adulţi, a dezvăluit că partea dreaptă este partea... proastă a patului. Peste 25% dintre cei care dorm pe stânga au o viziune mult mai optimistă despre viaţă, iar 66% consideră că sunt mai calmi în situaţii de criză.

Articol de Alma B

Sursa: Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu