luni, 22 august 2016

Frumuseţea, prin ochii privitorului de selfie-uri

După ce moda 90-60-90 a trasat... standarde în materie de frumuseţe, iată că nici vestitul selfie nu îmbunătăţeşte situaţia. Cu cât petrec mai mult timp pe facebook, vizionând fotografii ale prietenelor, cu atât femeile pot deveni mai nesigure, în ceea ce priveşte felul în care arată, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii englezi şi americani. Ca şi atunci când privesc fotomodelele de pe podiumurile de modă şi îşi doresc siluete silfide, şi în acest caz comparaţia poate avea efecte negative, mai ales că nu este vorba despre vedete, ci despre persoane cunoscute cu care iau contact.


În cadrul studiului, au fost monitorizate 881 de studente din Statele Unite. Tinerele au răspuns unor chestionare privind modul în care folosesc reţeaua de socializare Facebook, alimentaţia lor, regimul sportiv şi imaginea asupra propriului corp. Cercetarea a scos la iveală legătura dintre timpul petrecut pe reţele de socializare şi comparaţiile negative asociate propriei imagini fizice.
„În social media te compari cu persoane pe care le cunoşti, astfel comparaţia este mai apropiată, mai relevantă, dar în egală măsură este la fel de nerealistă precum comparaţiile induse de mass-media, cu celebrităţi”, spune Petya Eckler, cercetătoare în cadrul studiului.
Studiul - realizat de cercetători de la universităţile Strathclyde, Ohio şi Iowa - este primul care stabileşte o conexiune între timpul petrecut pe reţelele sociale şi imaginea deteriorată pe care şi-o formează utilizatoarele despre ele însele.
Selfie-ul nu este o oglindă, ci o fotografie ca oricare alta. Iar diferenţele sunt ceva absolut normal, deoarece fiecare este unic! 

Articol de Alma B
sursa: bbc.com 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu