joi, 7 iulie 2016

Oglinda care schimbă expresia feţei

Nu îți spune nici că eşti mai frumoasă decât eşti, nici că esti mai tânăr şi nici nu te flatează cu tot felul de complimente. "Monumentul de sinceritate" este la îndemană oricui - oglinda! 


Un student japonez, de la Universitatea din Tokio, a mers însă mai departe şi a reuşit să modifice percepția imaginii reflectate, cu o invenție spectaculoasă - oglinda care schimbă expresia feței. 
Dispozitivul inteligent este controlat de computer şi are scop terapeutic - să schimbe dispoziția celui care îl foloseşte. Oglinda este dotată cu o micro-cameră. Aceasta captează imaginea utilizatorului, iar un program modifică expresia feței. În urma acestui proces, persoana respectivă devine din tristă - fericită, şi invers. 
"Pentru a crea o faţă tristă este important să modificăm sprâncenele, pleoapele şi colţurile gurii. Pe de altă parte, dacă modificăm colţurile gurii şi forma obrajilor, reuşim să creăm o faţă veselă", a spus Shigeo Yoshida, inventatorul oglinzii deştepte. 
Profesorii de la catedra Universității din Tokio au testat dispozitivul şi au constatat că poate schimba în bine sau în rău starea de spirit a celui care își vede imaginea reflectată. 
Pentru a obține o reacție este însă nevoie de subtilitate, adică modificările să nu fie majore, deoarece subiectul nu se mai regăseşte în "poveste". 
Inventatorul spune că oglinda poate fi folosită şi în cadrul unei conversații prin skype, de exemplu, pentru a-i transmite interlocutorului o stare de bine. 
Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu