joi, 21 aprilie 2016

Cele mai rare culori de ochi din lume

Evident, cu ajutorul lentilelor de contact, putem obține chiar orice culoare a ochilor ne dorim. Şi o putem schimba zilnic, sau de mai multe ori pe zi, o putem asorta cu rochia, cravata sau... starea de spirit. Totuşi, care este cea mai rară culoare naturală întâlnită pe mapamond? Ei bine, culoarea... roşie! Şi nu e vorba aici de oboseala, ci de ochii persoanelor aşa numite albinoase. În cazul lor, irisul nu conţine aproape deloc melanină, iar lumina trece prin el şi reflectă hemoglobina din vasele sangvine de pe retină - de unde şi nuanţa roşiatică. Oamenii cu ochii roşii suferă, de obicei, de fotofobie sau boli ca strabism, miopie sau astigmatism. 



Ochii negri, în cazul cărora nu se poate face diferența între iris şi pupilă, sunt, de asemenea, o raritate. Doar 1% din populaţia lumii are ochi negri, majoritatea în Africa, Asia şi America. 

Ochii violet, ca ai celebrei actrițe Liz Taylor, rămân, pentru mulți, doar un vis, îndeplinit numai cu ajutorul lentilelor de contact. 

Ochii de culoarea chihlimbarului, ce au drept cauză excesul de lipocrom în iris, pot fi întâlniți în Brazilia, dar şi în anumite părţi din Europa sau Asia. 

Iar cu ochi verzi se mândresc, surprinzător, numai 2% dintre pământeni.  

Articol de Alma B

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu